NETTET

Delte kyssebilde på sosiale medier

Bilder og video som publiseres på nettet uten tillatelse, kan være vondt og leit for dem som rammes. Noen av sakene ender i konfliktrådet. En gutt som filmet ei jente som kysset med en annen, for så å spre det på sosiale medier, møtte ei fortvila jente i meklingsmøtet. Hun var lei seg og flau over at så mange hadde sett videoen. 

Mobil melding 2

Møtte jenter i konfliktrådet etter å ha sendt dem sex-video

En ung gutt hadde sendt video av seg selv med seksualisert innhold til flere jenter han gikk på samme skole med.

fabian-blank-pElSkGRA2NU-unsplash

Skreiv betalingsavtale i konfliktrådet

Ein mann lånte pengar til ein kamerat då dei skulle saman investera i eit selskap. Etterkvart slutta mannen som fekk låna pengane å ta telefonen og mannen som lånte han pengane byrja å tru at han var lurt. 

UNG 1

«Jeg er redd de skal ta meg» (Malin 6 år)

Følelsesladd møte i konfliktrådet

Det er et år siden en helt vanlig skoledag skulle berøre flere familier, ungdommer og en liten jente ved navn Malin. En vond hendelse oppstår på skoleveien.

RUS

Truet foreldrene, traff dem igjen i Konfliktrådet

En ung mann hadde over lengre tid hatt utfordringer med narkotika. En kveld eskalerte det og i konfrontasjon med sine foreldre tok han tak i en kjøkkenkniv og truet sine foreldre.

jorik-kleen-bowling

Frå mekling til bowling

Tre ungdommar møtte til mekling etter å ha utøvd vald mot ein jamaldra. Etter meklingsmøtet gjekk alle fire på bowling – saman med dei føresette.

broken-window

Opprydding etter hærverk

Fire gutter i 17-års alderen ble tatt for hærverk inne i noen tomme lokaler. I meklingsmøtet ble det et spørsmål om hvor mye guttene hadde ødelagt.

Jente på benk web

Bilde ble delt i sosiale medier, saken havnet i konfliktrådet

Konfliktrådet fikk inn en sak der en gutt hadde filmet en jente som kysset med en annen. Han hadde delt filmen med andre via sosiale medier. Jenta var fortvilet og flau. Hun visste heller ikke hvordan filmen av henne hadde kommet så mange utenforstående i hende. 

bilulykke_Thomas Wolter_pixabay

Takk for at du torde å møta meg

Ruset og på flukt frå politiet, køyrde «Tore» i svært høg fart i feil retning på motorvegen. Plutseleg small det. I bilen han trefte, sat Martin, ein ung mann på 20 år. Martin vart alvorleg skadd. 

sparegris

Å tasta feil i nettbanken kan by på konfliktar

Å tasta feil i nettbanken kan få store ringverknader. Det erfarte ein mann som ved eit uhell sende kr. 10 000 til feil kontonummer førre sommar.