Iren_Nilsen_facebook

Konfliktrådet svarer ungdommen på ung.no

«Jeg har stjålet i butikken mange ganger, og jeg ble tatt av butikksjefen. Jeg angrer veldig. Han sier at jeg må betale tilbake. Kan jeg havne i fengsel? Kommer foreldrene mine til å få vite det?». Dette og mange andre spørsmål svarer konfliktrådet på gjennom Ung.no – en offentlig informasjonskanal for ungdom.

Hans_Christian Askheimer

Netthets: Filming av vold «populært»

– I nesten alle saker vi har, har det vært noen som har filmet volden og spredd filmen på snapchat. Det er den nyeste trenden, og gjelder stort sett de fra 14 år og oppover, sier Hans Christian Askheimer, rådgiver i konfliktrådet i Troms.

Mats

Mats Myrstad, Bodø – derfor ble jeg mekler i konfliktrådet

– Jeg liker best å jobbe med ungdomssaker, og fordi jeg synes det er de mest utfordrende sakene. Akkurat som andre folk, er ungdommer forskjellige, men ofte har de litt vanskeligere for å uttrykke sterke følelser eller å gjøre tankene om til ord.

Thov_nettsak_tak

Storby-prosjektet i startgropa

Prosjektleder i konfliktrådet, Thov Midtsund Nordbø, er i gang med er i gang med Storby-prosjektet som skal rette et spesielt fokus mot tidsbruk, tiltak og konfliktrådets samarbeid med andre etater.

Ungdom ingress[1]

En endringsarbeider tett på unge lovbrytere

-Jeg ser på meg selv som en endringsarbeider innenfor de klare rammene som straffereaksjonene innebærer. Det sier Ellen Oliver – en av konfliktrådets 35 ungdomskoordinatorer som har ansvaret for oppfølging og koordinering av unge lovbrytere som dømmes til ungdomsstraff eller ungdomsoppfølging. –Å få en ungdom til å slutte med kriminalitet krever mye samarbeid og mye oppbakking. Det viktigste i kontakten med ungdommen er å nå fram til dem, være tilstede og faktisk høre hva de sier.

Rapporten - ingress[1]

Fungerer ungdomsstraffen? Nordlandsforskning la fram sin evaluering

«Det er lettere å være meg. Familien min ser at jeg er gladere enn før». Uttalelsen kom fra en ungdom da han hadde fullført ungdomsstraffen. Etter måneder med tett oppfølging, en ungdomsplan med tøffe krav, men også hjelptiltak ut fra hans behov – var dette meldingen han ga til «sin» ungdomskoordinator Maren Dyrdal Nielsen i Konfliktrådet i Oslo.

Denne ungdommen og de 1700 andre som har fått ungdomsstraff eller ungdomsoppfølging siden iverksettelsen i 2014, stod i fokus da forskere torsdag la fram sin evaluering av straffereaksjonene for ungdom.

Informasjonssjef Gro Jørgensen i samtale med direktør for Konfliktrådet Christine Wilberg (t.h) og direktør for Kriminalomsorgen, Lise Sannerud.

– Ja, det er håp for unge lovbrytere

Direktør Christine Wilberg åpnet arrangementet «Unge i konflikt med loven – det er håp!» sammen med direktør for Kriminalomsorgen, Lise Sannerud. De var begge enige om at gjenopprettede prosesser må brukes mer.

ingress Gro j

Konfliktrådet møter du på Arendalsuka

Konfliktrådet er på plass for tredje gang når Arendalsuka åpner mandag 12. august. Lurer du på hvilke type konflikter som kommer til meklingsbordet?  Har du spørsmål eller kommentarer om ungdomsstraffen? Vil du vite mer om hvordan konfliktrådet jobber? Da er du velkommen til å besøke vår stand i Sam Eydes gate 71 i Arendal sentrum i løpet av kommende uke.  Tirsdag og onsdag har vi arrangementer for deg som er engasjert i hvilke virkemidler vi har for å stoppe kriminalitet.   

Christine_Wilberg_ny_direktor

Ny direktør på plass

Konfliktrådets nye direktør, Christine Wilberg (48), startet denne uka. Hun gleder seg til å ta fatt på arbeidet og ser fram til å bli kjent med organisasjonen.

Metoder og grunnprinsipper beskrives i meklerhåndboka

Meklerhåndboka som deler praksis for meklere og gjennomføring av meklingsmøter er revidert og sendt ut på høring til alle konfliktrådene. Meklerhåndboka beskriver metoden - Gjenopprettende prosess - i konfliktrådet og grunnprinsipper som meklere og parter må forholde seg til.