NABO

Flere sivile saker til konfliktrådet

Trenger du hjelp til å ordne opp i en konflikt? Stadig flere kontakter konfliktrådet og får med seg en upartisk mekler i dialogen med den du trenger å snakke med. Det har vært en økning på åtte prosent i sivile saker fra samme tid i fjor.

Siv statsbudsettt

16 mill til konfliktrådet for å bekjempe gjengkriminalitet

Regjeringen ønsker å bekjempe ungdomskriminalitet og gjengkriminalitet, ved at det i statsbudsjettet for 2019 forslås å bruke 50 millioner til dette. Konfliktrådet skal styrkes med 16 av disse millionene. Ungdomsstraff og ungdomsoppfølging kan dermed bli et enda bedre og viktigere virkemiddel for å hjelpe unge lovbryter til en framtid uten kriminalitet.

Ethel i video

Er du blitt krenka? Har noen krenka deg? Møtes i konfliktrådet!

Har noen krenket deg? Har du krenket noen? Det er lett å tenke at den som krenket meg er det siste menneske jeg vil møte. Vi i konfliktrådet tror på det motsatte – vi tror på møtet ansikt til ansikt for å gjenopprette skaden.     

Ellen web portrett

Der «blikking» blir til vold - er saker for konfliktrådet

«Blikking» er når en person ser på deg og det blir oppfattet provoserende. Konfliktrådene har hatt flere slike saker der denne skjulte formen for mobbing, har ført til trusler og voldsepisoder. Gjennom media ble det i dag kjent at Hersleb skole i Oslo har hatt flere slåsskamper mellom jenter den siste tida, og nå ber rektor om bistand fra mobbeombudet og Konfliktrådet i Oslo og Akershus (OAK) i håp om å gjenopprette et godt elevmiljø

Lise web 3

Konfliktrådet svarer Riksadvokaten

Konfliktrådet støtter Riksadvokaten på at det tar for lang tid fra kriminell handling til straffegjennomføringen av ungdomsstraff starter, at det bør sees på muligheten av å kombinere ungdomsstraff med mer kontrollerende reaksjoner – og at ungdommen i mange tilfeller ikke vet nok om hva de sier ja til når de samtykker til ungdomsstraff.

Nakenbilde og mobil

16-årig jente i konfliktrådet: Han delte bildene, min verden raste sammen

Et bilde av en person i en privat situasjon kan deles mange tusen ganger videre uten at avsender av bildet har mulighet til å gjøre noe. Flere fornærmede som har fått nakenbildene sine delt videre fra andre forteller om en hverdag som er preget av angst, mobbing, høyt fravær på skolen og en følelse av å stå alene. Konfliktrådet legger til rette for møter mellom parter i slike saker.

ingress konkurranse

Her er de riktige svarene

Mange svarte på vår spørrekonkurranse om konfliktrådet under Arendalsuka - og ikke alle visste at aldersgrensa for å bli mekler er 18 år, at voldssaker topper saksstatistikken og at konfliktrådene i landet hadde tilsammen 694 nabokonflikter i fjor.Visste du det? Eller var svarene en overraskelse? 

IMG_5341

Riksadvokaten om unge lovbrytere

På konfliktrådets arrangement under Arendalsuka, var det mange som kom med sine vurderinger av hva som nytter for å få unge lovbrytere til å stoppe med kriminalitet. Riksadvokat Tor Aksel Busch var «med» på video – og her er hans svar. Riksadvokaten har blant annet stor tro på det som skjer når lovbrytere møter dem som ble utsatt for kriminaliteten – virkningen av gjenopprettende prosesser.

Avtale etter svindel

Noen møtes i konfliktrådet etter svindel og bedrag på nettet

Har du blitt svindlet ved kjøp via nettet? Kjøp og salg mellom privatpersoner og firmaer på nett kan by på ubehagelige situasjoner. Den andre personen var jo tillitsvekkende og hyggelig. Du følte at du kunne stole på vedkommende og dialogen gikk så greit. Men så viste det seg at du ble lurt og du kan føle deg irritert, dum og såret som egentlig burde visst bedre. Noen av disse sakene havner i konfliktrådet.

vold - web ingress

-Fengsel hadde ødelagt alt

17 åring er glad for ungdomsoppfølging

- Jeg ville ikke sitte i fengsel. Fengsel hadde ødelagt alt. Da hadde jeg gitt opp på alt og fortsatt å være en drittunge. Da står alt på rullebladet og det er ingen vei tilbake. En annen motivasjon er at jeg vil være en god sønn for moren min. Gjennom straffen så har vi fått et nærmere forhold. Nå hører jeg på henne og hun har vært med i oppfølgingsteamet.