snø 022[1]

Hete snø-konflikter

Selv om snøen holder kuldegrader, kan det gå "ei kule varmt" om vinteren også. Her er eksempler på tre konflikter som endte i konfliktrådet - alt på grunn av Kong Vinter og noen naboer

portrett

Fra statsråd og fylkesmann til mekler i konfliktrådet

Hun har ledet Stortinget gjennom å være stortingspresident, hun har vært statsråd i to perioder i Brundtland-regjeringen og avsluttet yrkeskarrieren som fylkesmann i Buskerud. Det er kanskje ikke så rart at noen parter får litt bakoversveis når de ser hvem som skal mekle i konflikten deres. – Det hender at godt voksne folk spør om det virkelig er meg, men i løpet av kort tid så er skuldrene senket og jeg blir ikke annet enn konfliktrådsmekleren, ler Kirsti Kolle Grøndal.

Ny bok - boka

Cuba-samarbeid er blitt til bok - dedikert til Nils Christie

Gjenopprettende prosesser i et bredt perspektiv sett fra Oslo og Havanna. Det er tema i en bok som gis ut i disse dager.  Boka er dedikert til Nils Christie som i dag 24. februar ville fylt 89 år. Det innledende kapittelet i boka presenterer konfliktrådsordningen i Norge og er skrevet av seniorrådgiver Karen Kristin Paus fra Sekretariatet for konfliktrådene.

Samarbeidsavtale ingress

Første samarbeidsavtale med politidistriktet

Konfliktrådene i Telemark, Vestfold og Buskerud og Sør-Øst politidistrikt er de først i landet med en egen samarbeidsavtale. Sammen skal de sikre rettssikkerhet og likebehandling i hele politidistriktet. Grunnlaget skal være de gjenopprettende prosessene.

Mekler Mona - ingress

Mekler Marit flyr høyt

Blant de 550 lekmeklerne i konfliktrådet landet rundt, finner vi alle slags yrkesgrupper – også kabinansatte. Marit Nann Hjelde flyr høyt i jobben, men har absolutt bakkekontakt når hun sitter ved meklingsbordet.  

Jente på benk web

Ikke alle får go`ord på Valentinsdagen

Valentines 14. februar er dagen for kjælighetserklæringer, go`ord, anerkjennelse, koselige kort og hilsener. Men for noen så er det bare taushet. Jenta som poster et innlegg på facebook mottar ingen «likes», «tommel opp» eller smilefjes fra jevnaldrende. Det er mange måter du kan krenke et annet menneske på.

FN - likestilling

Jenter utsatt for æresrelatert vold møter foreldrene i konfliktrådet

Ung jente ber om hjelp på grunn av streng kontroll og fysisk vold fra far. Ung jente rømmer hjemmefra på grunn av psykisk vold og trussel om tvangsgifte. En far sitter i fengsel på grunn av vold og forsøk på bortføring av datter. Dette er saker hvor konfliktrådet har vært innblandet, sammen med barnevern og politi.

Vold - ungdomsoppfølging web

Dømt for vold – fikk sinnemestring som en del av straffen

-Jeg hadde så mye sinne inne i meg. Nå har jeg fått hjelp til å finne ut hvorfor – og hvordan jeg skal takle det. Det har vært tøft og slitsomt å ha så mange mennesker i oppfølgingsteamet rundt meg, men det gjorde også at jeg fikk lyst til å vise at dette kan jeg klare. Nå har jeg har gjennomført ungdomsplanen og innrømmer at jeg er stolt!

Frank kontor 2

Sterkt møte med politiet

Etter å ha hatt mange konfrontasjoner med politiet, på grunn av egen oppførsel, ønsket en godt voksen mann å si unnskyld til flere polititjenestemenn for slag og trusler han hadde utsatt dem for. Det fikk han mulighet for i Konfliktrådet.

snø 029

Snø, glede og trøbbel

Naboen har igjen frest snøen over til deg. Det er ikke bare snø som kommer, men også naboens singel som blir spredd på plenen, i bedet og i innkjørselen din. Snø-konflikter kommer til konfliktrådet så snart den første snøen faller og slutter like brått når blåveisen titter fram.