Vold - stvangermann

Sa ja til å møte dem som ranet og sparket han en mørk kveld

En kald, mørk vinterkveld opplevde Jan Ove Hansen (58) noe han aldri trodde han skulle bli utsatt for. Etter en firmafest i Stavanger sentrum, tok han nattbussen hjem litt over midnatt. Deretter gjenstod en kort gåtur fra bussholdeplassen til boligen. Da skjer det – fem menn kommer imot han og spør etter veien, før han uten varsel blir slått ned.

Lars (003)

Lars-Espen Langhaug, Tromsø

"Derfor er jeg mekler i konfliktrådet"

-Det mest givende ved meklerrollen for meg er å kunne bidra til at mennesker får snakket om konflikter de har med andre, både sivile og straffesaker. Det er viktig å gi partene mulighet til å gjenopprette forhold, avklare motiver og tanker, samt bare det å lytte til hverandre. Det bidrar også til at jeg som person, må utvikle meg og lytte mer empatisk, selv i saker med høy alvorlighetsgrad.

Familiekonflikt

Å gjenopprette eller bryte kontakten med familien

Konflikter innad i en familie er ekstra vanskelig, og det hender at konfliktene blir så betente at noen velger å bryte kontakten med dem som skulle stått dem aller nærmest. I 2018 hadde konfliktrådene i Norge nærmere fire hundre familiekonflikter.  

logo 2

Direktør - Sekretariatet for konfliktrådene

Konfliktrådet søker etter ny direktør. Søknadsfristen er 4. mars.

Sigrid -

Ungdomsstraff- erfaringer delt i Dagbladet

Viktig innlegg i Dagbladet i dag der konfliktrådets direktør (konst) Sigrid Bay har fokus på konfliktrådets erfaring med ungdomstraff og ungdomsoppfølging.

til sakstall

Økning av antall ungdomsstraffer i 2018

 På landsbasis er 55 unge lovbrytere idømt ungdomsstraff i 2018, mens 472 har fått ungdomsoppfølging. Dette er en markert økning fra året før, – da tallene var henholdsvis 39 og 381.

Vogt portrett

Doktoravhandling etterlyser mer bruk av konfliktråd

 -Hvorfor brukes ikke konfliktråd mer, når vi kjenner virkningene av gjenopprettende møter? Det spørsmålet stiller filosof David Vogt. Tidligere i høst disputerte den tidligere mekleren i Konfliktrådet ved Universitetet i Bergen med doktorgradsavhandlingen «Crime, Punishment, and Understanding Justice through Injustice».

hånd som skriver til Sendte angerfylt brev

Angerfylt brev etter tyveri fra bestemor

-Vi trengte penger og vi visste hvor vi kunne få tak i det, sa «Pål» som sammen med en kamerat stjal penger fra kameratens bestemor. Til tross for at de ble idømt samfunnsstraff, var ikke Pål ferdig med saken. Via Friomsorgen henvendte han seg til konfliktrådet fordi han skammet seg og ville møte den eldre damen. Det ville ikke hun, men takket hjertelig for brevet som Pål sendte henne i stedet.

VEstfold kvinnefengsl 1 web

Ida soner fengselsstraff, ønsket samværsavtale om barnet sitt

Ida soner en fengselsstraff – og ønsket så inderlig å få til en samværsavtale med barnet sitt. Da var hun avhengig av å møte pappaen til barnet. Ida hadde vært i kontakt med flere advokater for å få dette på plass, men hun følte det «stod i stampe.» - Saken hadde stagnert på alle områder. Konfliktrådet var mitt siste håp og etter at de kom på banen, skjedde ting raskt. Jeg ble møtt på en veldig god, ryddig og trygg måte, forteller Ida.

Finn

Svindel på nett, konfliktrådet?

Mobiltelefonen så fin ut på nettet. Alt av ekstrautstyr som fulgte med, pris og hvorfor personen ville kvitte seg med denne mobilen, sto godt forklart. Derfor slo han til, personen et annet sted i landet, og overførte penger. Men mobilen uteble!