Christine_Wilberg_ny_direktor

Wilberg startet i konfliktrådet 5. august, og tiltrer stillingen etter lang fartstid, og bred ledererfaring, i Utlendingsdirektoratet (UDI).

Hun er utdannet jurist fra Universitetet i Oslo i 1998, og har siden 2013 ledet Region- og mottaksavdelingen i UDI hvor hun har innehatt ulike stillinger siden 2000.

– Et viktig samfunnsoppdrag

Det var konfliktrådets samfunnsoppdrag, å forebygge kriminalitet og å løse konflikter ved å tilby gjenopprettende prosesser og møter, som motiverte Christine til å søke på jobben som direktør for konfliktrådene.

– Samfunnsoppdraget er viktig for meg, og det var først og fremst derfor jeg søkte på jobben. Det å kunne bidra til forebygging av kriminalitet er noe jeg synes er veldig betydningsfullt, sier hun.

Den første tiden vil hun bruke på å bli bedre kjent med organisasjonen og menneskene som jobber i konfliktrådet.

– Først og fremst gleder jeg meg til å bli kjent med alle, forstå kulturen, forstå hvordan samfunnsoppdraget forvaltes og ikke minst stille masse spørsmål og kanskje utfordre litt, smiler hun.

Neste uke deltar Christine på Arendalsuka, der konfliktrådet skal ha arrangementet «Unge i konflikt med loven - det er håp!» i samarbeid med Kriminalomsorgen.