web - jentebrev 2[1]
-Jeg har dessuten lært at alt får konsekvenser, uansett hva og når! (ill.bilde)

Ei jente stjal en bil sammen med en annen beboer på en institusjon for ungdom. De ble oppdaget av politiet, som fulgte etter dem. Farten ble etter hvert veldig høy, og de ble til slutt stoppet etter fem mil på motorveien. Bilen ble påført en del skader, men i Konfliktrådet ønsket institusjonen at jenta skulle jobbe et visst antall timer frivillig, samt skrive et brev om hva hun hadde lært

Her er brevet fra Cecilie:

Jeg har lært og erfart en del etter møtet hos konfliktrådet. For det første så erfarte og lærte jeg at livet ikke bare handler om meg, det jeg gjorde påvirket ikke bare meg, men mange andre. Under hendelsen tenkte jeg bare på meg selv, mitt liv, hvis noe skjer så blir ingen andre skadet, bare meg. Dette var en ekstrem feil tankegang. De rundt meg ble ekstremt påvirket. Jeg skapte veldig mye uro hos de voksne og hos de i motorveien. De fleste bilene i motorveien stoppet da vi kjørte, så uhell ikke skulle skje. Jeg la dessverre veldig mye press på Petter, vaktansvarlige. Petter fortjente ikke alt presset jeg la på han. Hvis noe hadde skjedd, så hadde han fått ansvaret for alt. Dette er noe har selvsagt ikke fortjener, han prøvde å gjøre noe koselig for meg og jeg utnyttet tillitten han ga til meg og la han i en veldig ukomfortabel situasjon. Jeg har dessuten lært at alt får konsekvenser, uansett hva og når. Gjør man noe ekstremt galt, får man strenge konsekvenser. Noe som er ganske rettferdig.

Situasjonen min nå er ganske av og på, livet går opp og ned. Jeg skal flytte hjem til foreldrene mine igjen og se hvordan livet blir framover. Akkurat nå fokuserer jeg bare på å skape et positivt nettverk. Jeg gjør mitt beste for å holde meg unna steder der det inneholder rusmidler og alkohol. Jeg fokuserer dessuten på et sunt kosthold med jevning trening og leser på fritiden for å få et forskudd før jeg begynner på videregående skole igjen.

Det er veldig mye jeg kan få nytte av i fremtiden av det som skjedde. For det første, kan jeg ta nytte av at jeg lærte at livet skjer. Dumme ting skjer og man kan angre så mye man kan, men det forandrer ikke på noe. Man må bare prøve å gjøre ting bedre og gjøre opp for det man har gjort. Livet er ikke en lek, man kan ikke bare drite seg ut uten og få konsekvenser for det. Jeg kan ta nytte også av at konsekvenser også kan være ekstremt positive noen tilfeller. Hadde ikke jeg fått konsekvenser for alt dette her, så hadde jeg ikke lært så mye av feilen jeg gjorde.

                                                                                           www.konfliktraadet.no

Tips en venn Skriv ut