web VAnebo - bruk

Stor oppslutning om ungdomsstraffen

-At det virker, vet med vi med stor sannsynlighet i dag – men vi trenger enda mer kunnskap og vi trenger den erfaringen deres sitter på, sa statssekretær i Justis- og beredskapsdepartementet, Ove André Vanebo da han åpnet «Erfaringskonferansen om ungdomsstraff og ungdomsoppfølging.» To og et halvt år etter at nye straffereaksjoner ble igangsatt, har mange unge lovbrytere fått bistand til å mestre hverdagen uten kriminalitet.

Lise Sannerud

Lise Sannerud - ny direktør i konfliktrådet

Konfliktrådene i Norge har fått ny direktør. Lise Sannerud som i dag er HR-direktør i Skattedirektoratet, overtar som leder for 120 ansatte fordelt på 22 konfliktråd. Sannerud tiltrer tidlig i 2017.

web portrett E

Møtte pappa i fengsel - 8 år etter at han drepte storebror

Pappa drepte storebroren hans. Åtte år senere velger Ehsan Abadi å si ja til forespørselen fra pappa om å møte han i fengsel. Etter et fire timer langt møte ga Ehsan faren klar beskjed om at han ikke var ønsket i livet hans mer. Tiden etterpå har vært en glansperiode for Ehsan. Han vet hvorfor. – Pappa har vært en tung ryggsekk for meg. Men nå har jeg satt punktum. Jeg ønsker ingen videre kontakt.

Skjermbilde[3]

Samlivsbrudd kan trenge upartiske meklere fra konfliktrådet

Når foreldre opplever samlivsbrudd er det behov for mange avklaringer – og dermed grobunn for konflikter. Hvor og hvordan skal henting av barna foregår? Kan ungene ringe den andre forelderen under helgebesøket? Kan mamma ringe barna når de er hos pappa? Er det lov å flytte på en helg? Kan ny samboer bli med på skoleavslutning? Hvordan få til felles regler for mine, dine og våre barn uten at det blir irritasjon?

Gry 1

Konsekvenser av mobbing bli synlig i meklingsmøtet

-Mobberne forstår først realiteten av det de har gjort, når de møtes ansikt til ansikt med den som er blitt utsatt for mobbingen. Å få høre hvordan offeret har det, gjør ofte inntrykk, sier seniorrådgiver Gry Akre Tellum i Konfliktrådet i Hedmark. Som erfaren mekler har hun opplevd saker der bilder tatt i dusjen er blitt spredt til mange, video fra fester som inneholder både sex og fyll er lagt ut på nettet, stjålet identitet er blitt misbrukt – samt sjikanerende og truende meldinger som er vonde for mottakeren. Mobbere blir langt tøffere i ord og handling når de kan skjule seg bak tastaturet. 

Butikktyveri 1

Tøff opplevelse å være butikktyv

«Vi kom fram til en løsning i konfliktrådet. Jeg skulle skrive dette brevet og jobbe noen timer i butikken. I tillegg fikk jeg en god del husarrest. Så kom jenta jeg likte og sa til meg: Jeg gidder ikke dette. Vil ikke holde på med en som stjeler og er tyv. Jeg mistet respekt hos vennene mine og slet med å komme inn i gjengen igjen. Håper ikke andre går på samme smell!"

IMG_3927

-Han jeg slo behøver ikke være redd meg mer...

-Det var ikke noe kjekt å møte han som jeg skadet. Jeg så han var redd. Jeg sa at jeg beklaget det jeg hadde gjort og at han ikke behøvde være redd meg mer.

T-skjorte

Konfliktrådet kurser fengselsinnsatte

Innsatte i Halden fengsel har sist uke blitt kurset i kommunikasjon og konfliktløsning. I regi av Konfliktrådet i Østfold har åtte innsatte over 16 timer hatt foredrag, diskusjoner og refleksjoner over tema som samarbeid, identitet, fordommer, toleranse, normer, konflikter og hvordan vi kan snakke sammen. Skepsis i starten,  ble snudd til at deltakerne uttalte at dette hadde vært nyttig.

fotball til ingress

Konflikter i idrettsmiljøet løses i mekling

En fotballspiller slo til motstanderen i stedet for å takke for kampen, en overivrig pappa skjelte ut treneren og to ungdommer gjorde hærverk og stjal fra kiosken på idrettsarenaen. De møtte alle i konfliktrådet. En sunn sjel i et sundt legeme gjelder ennå som slagord for idretten, men også her er det konflikter.

Deiligst

Sender nakenbilder til hverandre - og ender opp i konfliktrådet

Trenden med å sende nakenbilder av seg selv til noen andre – har steget kraftig. Det viser   undersøkelsen fra Medietilsynets Barn og medier 2016 som nå er offentliggjort. En av ti unge mellom 13 til 16 år har sendt slike bilder i løpet av siste året. At mange angrer og får trøbbel i etterkant, kan konfliktrådet bekrefte. Mange av de politianmeldte sakene ender i meklingsmøtet. – Det er viktigere for offeret å få en bekreftelse på at bildet ikke skal bli ytterligere spredt, enn at gjerningspersonen får en bot fra politiet, sier leder i Konfliktrådet i Oppland, Grete Stabekk.