Mekler Mona - ingress

Mekler Marit flyr høyt

Blant de 550 lekmeklerne i konfliktrådet landet rundt, finner vi alle slags yrkesgrupper – også kabinansatte. Marit Nann Hjelde flyr høyt i jobben, men har absolutt bakkekontakt når hun sitter ved meklingsbordet.  

Jente på benk web

Ikke alle får go`ord på Valentinsdagen

Valentines 14. februar er dagen for kjælighetserklæringer, go`ord, anerkjennelse, koselige kort og hilsener. Men for noen så er det bare taushet. Jenta som poster et innlegg på facebook mottar ingen «likes», «tommel opp» eller smilefjes fra jevnaldrende. Det er mange måter du kan krenke et annet menneske på.

FN - likestilling

Jenter utsatt for æresrelatert vold møter foreldrene i konfliktrådet

Ung jente ber om hjelp på grunn av streng kontroll og fysisk vold fra far. Ung jente rømmer hjemmefra på grunn av psykisk vold og trussel om tvangsgifte. En far sitter i fengsel på grunn av vold og forsøk på bortføring av datter. Dette er saker hvor konfliktrådet har vært innblandet, sammen med barnevern og politi.

Vold - ungdomsoppfølging web

Dømt for vold – fikk sinnemestring som en del av straffen

-Jeg hadde så mye sinne inne i meg. Nå har jeg fått hjelp til å finne ut hvorfor – og hvordan jeg skal takle det. Det har vært tøft og slitsomt å ha så mange mennesker i oppfølgingsteamet rundt meg, men det gjorde også at jeg fikk lyst til å vise at dette kan jeg klare. Nå har jeg har gjennomført ungdomsplanen og innrømmer at jeg er stolt!

Frank kontor 2

Sterkt møte med politiet

Etter å ha hatt mange konfrontasjoner med politiet, på grunn av egen oppførsel, ønsket en godt voksen mann å si unnskyld til flere polititjenestemenn for slag og trusler han hadde utsatt dem for. Det fikk han mulighet for i Konfliktrådet.

snø 029

Snø, glede og trøbbel

Naboen har igjen frest snøen over til deg. Det er ikke bare snø som kommer, men også naboens singel som blir spredd på plenen, i bedet og i innkjørselen din. Snø-konflikter kommer til konfliktrådet så snart den første snøen faller og slutter like brått når blåveisen titter fram.

Anne-Berit ingress 2

Konfliktløser med i Anno på NRK

-Klart at min bakgrunn fra konfliktrådet og kriminalomsorgen var en sterk medvirkende årsak til at jeg ble tatt ut til å være med i Anno på NRK, sier Anne-Berit Holden (65 år). Hun er mekler i Konfliktrådet i Vestfold og er blitt kjendis den siste uka via det populære tv-programmet der deltakerne settes flere hundre år tilbake.

ingress - sakstall

Stabile sakstall for 2016 - økning av ungdomsstraffer

Konfliktrådene i Norge har i 2016 mottatt 7439 saker. Nærmere en fjerdedel er voldssaker.

Det er registrert 52 saker med ungdomsstraff og 303 saker med ungdomsoppfølging. Til sammen har 355 ungdommer blitt idømt disse straffereaksjonene i løpet av fjoråret.

Mens det samlede saksantallet viser en nedgang på tre prosent fra året før, har straffereaksjonene for ungdom økt med 16 prosent fra 2015.

Alle ingress jpg

Tøff konflikt endte med forsoningsfest

I over et år var det store konflikter mellom ungdommer av somalisk og palestinsk bakgrunn. Politiet i Østfold fikk stadig oftere melding om ulike episoder. Det ble mange anmeldelser og vonde følelser. Etter overtalelse fra politiet møtte både ungdommer og foreldre i konfliktrådet. Flere møter måtte til, før stemningen snudde og det ble forsoning i stedet for trusler og skjellsord. I romjula inviterte de involverte familiene til forsoningsfest med mattradisjoner fra begge land.

Cafe - ingress

«Pay it forward» - om å hjelpe hverandre videre

Det er tidlig morgen i april 2016. Klokken er så vidt passert 06.00 og Gary John Anderton er på vei til sin arbeidsplass hvor han har jobbet i 9 år; Kaffe og Brød i Disenveien.  En knust rute som var forseglet med politi-tape, ga beskjed om at det hadde vært innbrudd. En oppgitt Anderton ringer politi og får vite at innbruddstyven var tatt.  I november møttes de to i konfliktrådet.