erna Solberg

Erna Solberg løste trusselsak i konfliktrådet

Forhåpentligvis blir det ikke brukt for konfliktrådet når statsminister Erna Solberg i disse dager forsøker å få til en felles avtale med partiene på borgerlig side. Men skulle det oppstå store konflikter, så kjenner Erna til konfliktrådet siden hun møtte der i en trusselsak.

Vår stand - hoved jpg

Konfliktrådet klar for Arendalsuka

Konfliktrådet er representert på Arendalsuka. Sammen med over 200 andre som har stand i sørlandsbyen, er konfliktrådet med på å danne grunnlaget for visjonen til Arendalsuka – en nasjonal arena hvor aktører innenfor politikk, samfunns- og næringslivet møter hverandre for debatt og utforming av politikk for nåtid og framtid.

Gressklipping web

Tok innbruddstyvene med på hytta ei helg

Sommer er hytteferie og idyll for mange. Ekstra trist er det når det feriestedet blir utsatt for innbrudd og hærverk. Konfliktrådet har eksempler der innbruddstyver er tatt av politiet og i møte med hytteeieren blir enige om erstatning via arbeid på hytta.

Tone - ingress web

Fra ran og rus til trening og skole

 -Jeg brukte mye vold, mye slåssing. Endte opp med fire ran. I dag er jeg ei hardtarbeidende jente. Jeg klarer å kontrollere sinnet mitt og føler opp skole og trening. Livet er så mye bedre etter at jeg kom ut av det dårlige miljøet. Det sier Tone som for noen måneder siden var ferdig med et års ungdomsstraff – en straff hun selv sier hjalp henne til forandringen.  – Det hadde ikke vært bra for meg om jeg hadde kommet i fengsel, sier hun som vet at det trolig hadde vært alternativet dersom ungdomsstraffen ikke var innført.

ungdommer på idrettsplass web

Kiosktyveri ble til arbeid for idrettslaget

Fristelsen blir for stor. Ei jente og en gutt i tenåringsalderen blir tatt for grovt tyveri fra en kiosk på idrettsanlegget. Kiosken drives av idrettsklubben og det blir et økonomisk tap når en del kioskvarer blir borte.

skadeverk - tagging web

Bekymring over halvårstall som viser store geografiske ulikheter

 Konfliktrådene i Norge har mottatt 4115 saker i første halvår av 2017. Det er positivt at halvårstallet viser en økning på fire prosent fra samme tid i fjor, men foruroligende at tallene viser store ulikheter mellom våre 19 konfliktråd i forhold til saker som blir overført fra politi/påtalemyndighet.

Sexbilder spres

Sex-bilder spres på nettet – hvem har ansvaret?

Filmer og bilder av seksuelle handlinger som spres på sosiale medier kan få store konsekvenser for dem det gjelder – og dem som legger ut og deler bildene. Ungdom som opplever å få bilder spredt på nettet forteller om utfordringer med å gå på skole, ta buss, gå i butikken, være hos venner og annet i lokalsamfunnet. Ingen har kontroll på hvem som har sett hvilke bilder. For å få ungdommer til å reflektere over dette tema, er Konfliktrådet i Troms en av instansene som deltar på opplegget «Sex og sånt» med tiendeklassinger.

Rekkehus

Jakten på bolig kan ende hos konfliktrådet

At noen har en bolig til utleie, mens andre trenger et sted å bo – burde være en vinn-vinn-situasjon for begge parter. Likevel oppstår konflikter.  Konfliktrådet er en av instansene som merker en økning i uenigheter mellom utleier og leietaker. I de mest ekstreme sakene har levegger vært revet og snø dumpet foran inngangsdøra – før partene har møtt hverandre i meklingsmøte.

portrett - ingress 1

Statssekretæren åpnet Konfliktrådskonferansen

Statssekretær Toril Reynolds (Frp) fra Justisdepartementet åpnet Konfliktrådskonferansen 2017, og ikke nok med det. Reynolds som har vært statssekretær siden desember, valgte å være med hele dagen - for å lære mest mulig om konfliktrådet. 

begge med telefon - ingressbilde

Lærebedriften valgte seg Elina og Sebastian

Konfliktrådet er godkjent som lærebedrift og dermed har vi to lærlinger fram til 2018. Sebastian Tornaas Lund og Elina Skjerven har etter noen måneders opplæring og veiledning blitt en verdifullt bidrag i Sekretariatet for konfliktrådene. Elina valgte seg kontor og administrasjon, mens Sebastian jobber i IT-seksjonen.